alleen-goede-voornemens-maken-niet-het-verschil

Alleen goede voornemens maken niet het verschil!

Hoor jij ze de deze dagen ook weer voorbij komen? De goede voornemens voor 2020? De dromen over hoe iemand het liefst zou willen dat het nieuwe jaar eruit zou zien? De wens om dit jaar echt gezonder te gaan leven, te stoppen met roken, tijd vrij te maken voor persoonlijke ontwikkeling, starten van een nieuwe carrière? Allemaal hoopvolle wensen om er vervolgens na 3 weken achter te komen dat de routine van alledag de overhand weer heeft genomen. Tja, alleen goede voornemens maken niet het verschil!

Sommige dromen mogen dromen blijven

Natuurlijk is het heerlijk om te fantaseren over hoe jouw ideale wereld eruit zou kunnen zien. Wegdromen van de realiteit, van de sleur van alledag. Wat nou als je op 1 januari wakker zou worden en alles is zoals jij graag zou willen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf ook een echte dromer. Ik hou ervan om te fantaseren over “what if.” om zo af en toe te kunnen ontsnappen aan de realiteit. Sommige dromen mogen prima dromen blijven en wil je wellicht niet eens uit laten komen. Maar merk jij ook dat sommigen dromen terug blijven komen? Hoor jij je voor de zoveelste keer zeggen dat je het dit jaar anders gaat doen? Voel je dat die ene droom steeds groter wordt en het verlangen om de sprong te wagen steeds sterker? Wellicht wordt het dan tijd om dit jaar zaken écht anders aan te gaan pakken en om gehoor te geven aan die lang gekoesterde droom!

Lef helpt je uit je comfortzone komen

Al die dromen en al die goede voornemens zijn heerlijk. Maar luister eens goed naar wat ze je vertellen? Wellicht wordt het tijd om te onderzoeken welk van deze voornemens echt realiteit mogen worden? want met alleen goede voornemens maak je niet het verschil! Lef om in de actie te gaan gaat jou helpen om het echte verschil te maken.Het is namelijk een van de belangrijkste ingrediënten waardoor je zaken in beweging krijgt. het helpt je om uit je comfortzone te komen. Lef gaat je helpen  om iets nieuws te krijgen omdat je dingen anders gaat doen dan je tot dusverre hebt gedaan. En nee, lef hebben betekend niet dat je niet meer bang bent maar dat je het tóch gaat doen ondanks dat je het spannend vindt omdat je niet  precies weet wat het resultaat gaat worden. Uit je comfortzone stappen en iets nieuws proberen en ervaren, daarin zit de groei!

Het geheime ingrediënt

Lef was voor mij het geheime ingrediënt dat mij in 2019 heeft geholpen om keuzes te maken die ik erg spannend vond. Nieuwe dingen proberen die ik eerder niet durfde te doen. Lef heeft mij geholpen bij het aangaan van een nieuwe functie. Het bouwen van mijn eigen website, Het delen van persoonlijke ervaringen met mijn omgeving en het werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Maar waar lef mij  het mij vooral bij heeft geholpen is om in de actie te komen, een doel te bepalen en een plan te maken om daadwerkelijk die lang gekoesterde droom te gaan realiseren. Lef heeft mij geholpen om te gaan doen wat ik echt wil! Lef heeft ervoor gezorgd dat ik mijn buitenlanddroom ga beleven!

Want alleen goede voornemens en dromen maken niet het verschil. Je zult in actie moeten komen. Bereid zijn om het bekende achter je te laten om zo ruimte voor nieuwe dingen te maken. Lef verzamelen om zonder van te voren te weten wat de uitkomst is toch stappen te gaan zetten omdat jij aan alles voelt dat het nu tijd is om het te gaan doen!

Dus wanneer jij jezelf deze dagen weer allerlei goede voornemens hoort uitspreken. Wanneer jij aan het dromen bent over hoe 2020 eruit moet gaan zien. Vraag jezelf eens af of het bij een goed voornemen blijft of dat het tijd wordt om echt een nieuwe weg in te slaan en echt iets anders te gaan doen in het nieuwe jaar! Alleen goede voornemens maken niet het verschil. Maar met een dosis lef, een duidelijk doel en de discipline om acties te ondernemen is de kans op succes vele malen groter!

 


Alleen goede voornemens maken niet het verschil! Ben je benieuwd naar mijn voornemens voor 2020 en welke ik realiseer? Volg me dan via Instagram.

Wil je een goed gesprek en tips over hoe jij jouw voornemens waar kunt maken? Stuur mij dan hier een e-mail.

Wil je mijn volgende blogs in je mail ontvangen? Schrijf je dan hier in zodat jij geen blog mist!

Vorig bericht
Hoe ga je dit je Directeur vertellen?
Volgend bericht
Knap Lastig

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan