Wat knap dat je dit durft!
Wat knap dat je dit doet!
Wat knap dat je voor jezelf kiest!
Wat knap dat je de sprong waagt!
Wat knap…

Het moment dat ik het mensen vertel

Het moment dat ik mensen vertel dat ik een sabbatical neem van 3 maanden en naar Suriname ga zegt bijna iedereen tegen me hoe knap ze het vinden dat ik dit doe. Ik snap wel waarom ze dit zeggen. Ze vragen zichzelf waarschijnlijk af of ze dit ook willen, kunnen of durven. Maar of het nou knap is wat ik doe?.

Wat pas echt knap is

Wat ik pas echt knap vind is dat er veel mensen zijn (waaronder ik), die dikwijls een leven leiden waarvan ze denken dat goed is terwijl het totaal anders voelt. Dat ze doen wat hoort of wat er van ze wordt gevraagd. Ik vind het knap dat veel mensen een baan hebben die ze OK vinden maar niet geweldig. Dat ze in een relatie zitten wat prima is maar niet fantastisch. Dat we veel dingen doen waarvan we denken dat dit het beste is maar wanneer we echt zouden gaan voelen…  Ik vind het knap dat velen van ons zo dag in dag uit leven en niet omvallen. dat ze de energie hebben om dit jaren vol te houden. Elke dat het ‘beste’ ervan proberen te maken. Dat vind ik pas knap!

Want het is toch knap dat we het onszelf zo moeilijk kunnen maken. Dat we ons voornamelijk laten leiden door ons hoofd. Zou ons leven niet veel makkelijker worden wanneer we beter naar ons hart leren luisteren en ons daardoor laten leiden! Omdat daar alle antwoorden al zitten. Omdat die ons de juiste richting wijst en ons kan helpen met het maken van de juiste keuzes.

Mijn hart volgen is niet knap

Dus dat ik nu mijn hart volg is niet zo knap, eigenlijk is dat veel makkelijker dan wat jij nu misschien doet. Dus zeg niet tegen mij dat je het knap vindt wat ik doe maar vraag je af waarom jij het jezelf zo knap-lastig maakt.

Ben je benieuwd naar mijn avontuur in het buitenland? Volg me dan via Instagram.

Wil je een goed gesprek en tips over hoe jij jouw hart meer kunt gaan volgen? Stuur mij dan hier een e-mail.

Wil je mijn volgende blogs in je mail ontvangen? Schrijf je dan hier in zodat jij geen blog mist!

Vorig bericht
Alleen goede voornemens maken niet het verschil!
Volgend bericht
Laat het avontuur maar beginnen!

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan