Even-helemaal-niets-moeten

Even helemaal niets moeten

Een versnelling lager, even helemaal niets moeten, geen planning, programma of iets dat moet gebeuren. Nee, gewoon doen wat je wilt, waar je zin in hebt. Voor mij best een uitdaging! Elke keer wanneer ik uit mijn routines stap merk ik hoe veel dingen ik doe volgens patronen, regels en op de automatische piloot.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van routines. Sterker nog, ik creëer bewust routines waar ik me goed bij voel. Zo heb ik mijn eigen ochtendroutine gecreëerd nadat ik het boek ‘Miracle Morning van Hall Elrod’ had gelezen. Ik heb een routine qua sporten waarbij ik op vaste dagen naar de sportschool ga. Zelfs op het werk heb ik routines. Allemaal prima en juist fijn omdat het mij houvast geeft. Het zorgt ervoor dat ik productief ben. Op deze manier maak ik bewust tijd voor zaken die ik belangrijk vind om te doen voor mezelf.

Even een complete reset

Maar nu ben ik even weg, even een complete reset aan de andere kant van de wereld in een andere omgeving. Ik ga hier mee in een ander ritme. Er zijn nog geen ingesleten patroon. Van een dagelijkse routine is hier absoluut nog geen sprake. Op elk moment kan ik mezelf afvragen waar ik NU zin in heb, wat ik nu belangrijk vind en voelen waar ik nu behoefte aan heb. Een van de redenen om dit avontuur aan te gaan is juist om even uit alle routines te stappen. Even een complete reset om van daaruit weer met frisse ogen te kunnen kijken naar waar ik blij van word, wat ik belangrijk vind en hoe ik mijn leven het liefst wil organiseren.

Soms heb ik geen idee wat ik wil

Soms heb ik geen idee wat ik wil, soms heb ik een heel duidelijk beeld en soms wil ik gewoon even helemaal niets! Gewoon zijn, zitten, voor me uit staren. Tijd is even helemaal niet belangrijk. Ik hoef nergens naartoe, heb geen afspraken, deadlines of zaken die nu moeten. Ik kijk wat voor me uit en zie al dat mooie groen en dat is voor nu even genoeg.

Het feit dat ik mezelf deze periode gun om niets te moeten, de routines los mag laten en gewoon zoveel mogelijk in het nu kan leven is voor mij een uitdaging op zich. Een uitdaging omdat ik van nature iemand ben die erg graag planmatig en doelgericht werk. Snel in de actiemodus schiet en soms voorbij het gevoel ga. Ik ben een doener en leer door te ervaren. Allemaal eigenschappen die mij helpen en hebben gebracht waar ik nu sta. Maar deze periode heb ik bewust ook gekozen om het eens op een andere manier te gaan proberen.

Het grootste cadeau aan mezelf

Voor mij voelt deze periode in het buitenland, aan de andere kant van de wereld als het grootste cadeau aan mezelf ever! Juist de tijd nemen, de controle loslaten, de zekerheden en routines van thuis even achterlaten om weer opnieuw mezelf te herontdekken. Het voelt als een cadeau dat ik mezelf tijd heb gegeven om zonder verwachtingen te mogen onderzoeken. Het voelt als een cadeau omdat deze periode een lang gekoesterde wens was die in mij zat en nu werkelijkheid is. En het voelt vooral als een cadeau omdat deze ervaring mij al zoveel meer nieuwe ideeën, inzichten en mogelijkheden heeft gebracht.

Nieuwe inzichten doordat ik uit mijn routines, vertrouwde omgeving, comfortzone en bekende patronen ben gestapt en bewust met open armen hier alles ontvang wat op mijn pad komt. En ik kan je vertellen dat er veel naar je toe komt als je bereid bent los te laten wat je kent en je te laten verrassen door alles wat nieuw en onbekend is.

Merk jij ook aan jezelf dat jij toe bent aan een periode voor jezelf om je patronen en routines eens onder de loep te nemen?Voel je aan alles dat het tijd wordt dat jij weer keuzes voor jezelf gaat maken maar kun jij wel wat meer LEF gebruiken om dit ook daadwerkelijk te gaan doen? Stuur mij dan hier een bericht en we plannen vrijblijvend een afspraak.

Ben je benieuwd naar mijn avontuur in het buitenland en wat ik allemaal leer aan de andere kant van de wereld? Volg me dan via Instagram.

Wil je een goed gesprek en tips over hoe jij ook meer kunt gaan kiezen voor jezelf? Stuur mij dan hier een e-mail.

Wil je mijn volgende blogs in je mail ontvangen? Schrijf je dan hier in zodat jij geen blog mist!

 

Vorig bericht
Wanneer voor jezelf kiezen niet zo makkelijk is
Volgend bericht
Zodra ik uit het vliegtuig stapte begon mijn stage

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan