Zodra-Ik-Uit-Het-Vliegtuig-Stapte-Begon-Mijn-Stage

Zodra ik uit het vliegtuig stapte begon mijn stage

Zodra ik uit het vliegtuig stapte begon mijn stage

sta·ge (de; v(m); meervoud: stages) 1 periode van praktische oefening als onderdeel van een opleiding: stage lopen

Nou, precies dat dus. Het hele idee om stage te lopen is om te oefenen, te doen, te proberen en te leren om zo de opleiding called ‘Het Leven’ verder vorm te geven. En deze stage periode begon meteen toen ik uit het vliegtuig stapte, nu bijna 3 weken geleden.

De deuren gingen open, de herkenbare warme vochtige lucht viel als een warme deken over me heen! Daar waren we weer na 9 uur vliegen aan de andere kant van de wereld. Like Magic! Echter stapte ik deze keer met een ander gevoel uit het vliegtuig. Ik was met een andere reden ingestapt dan de keren dat ik als toerist hier naartoe kwam om vakantie te vieren. Deze keer is het doel om stage te lopen, een periode van praktische oefening als onderdeel van een opleiding, zoals Van Dale het mooi omschrijft. En de opleiding die ik volg is de opleiding ‘Het Leven’.

3 weken vol nieuwe ervaringen, ideeën, verassingen en lessons learnt.

Ik ben nu bijna 3 weken onderweg in mijn stageperiode. 3 weken vol nieuwe ervaringen, ideeën, verassingen en lessons learnt. Het is zo bijzonder om te merken dat ik deze periode in Suriname totaal anders beleef dan alle voorgaande keren, puur omdat ik met een totaal andere mindset, een andere instelling en een ander doel het vliegtuig in Nederland ben ingestapt. Doordat de focus nu ligt op hier leven en onderzoeken hoe het is om hier te ‘zijn’ kijk ik met totaal andere ogen naar alles wat er om mij heen gebeurt.

Zat ik alle voorgaande vakanties heerlijk op een resort met zwembad, parasol en hangmat, wonen we nu in een appartement wat buiten het centrum. Gewoon in een woonwijk, gezellig achter het dievenijzer ( dievenijzer zijn tralies die voor alle ramen en deuren zitten om inbraak tegen te gaan ). Wassen we een paar keer per week onze kleren in lauw water, douchen we gelukkig meestal warm maar soms ook koud en rijden we overal met de auto naar toe omdat fietsen hier een soort suïcide is.

Autorijden was voor mij challenge nummer 1

Autorijden was voor mij challenge nummer 1. Ondanks dat ik hier meerdere keren ben geweest en Paramaribo qua grootte echt niet te vergelijken is met een Amsterdam ken ik de weg absoluut niet. Ik heb namelijk altijd op de bijrijdersplek gezeten. Heerlijk om me heen kijken en me  verwonderen over de huizen, de mensen de natuur en alles wat ik voorbij zag komen. Maar op de weg letten deed ik nooit want ik kwam altijd op de plek van bestemming. Daarnaast rijden ze hier links en doen ze dat op een iets minder gestructureerde manier dan ik gewend ben wat het ook best spannend maakte in mijn hoofd. Die spelregels van her verkeer hier moet ik echt nog leren. Dus een van de onderdelen van mijn stage was om hier te leren mobiel te zijn zodat ik zelf kan gaan en staan waar ik wil. Nou die vuurdoop heb ik gehad en overleefd! Weet je hoe trots ik was en hoe bevrijdend dit voelde!

Ik was er zelf door verrast hoe belangrijk dit moment blijkbaar voor me was. Niet dat ik verrast was dat ik de rit naar mijn sportschool (wat 3 km van ons huis is en waarbij ik welgeteld 1 kruispunt moet trotseren) zou overleven maar wel hoe belangrijk het voor me is om te kunnen gaan en staan waar ik wil! #lessonlearnt. Dat gevoel van vrijheid en niet afhankelijk zijn van anderen zorgt er voor dat ik zelf boodschappen kan doen. Dat ik op koffiedates kan gaan om met mensen die hier naartoe zijn verhuisd kennis te maken en best practices kan meenemen. Het zorgt letterlijk voor bewegingsvrijheid!

Challenge nummer 2 is het klimaat

Challenge nummer 2 is het klimaat! Hoe beweeg je je in een tropisch klimaat waarbij de temperatuur elke dag tussen de 26- en 31 graden Celsius is. Ja, heerlijk inderdaad als je lekker bij het zwembad ligt met je cocktailtje. Maar als je boodschappen doet, in de file staat naar de markt gaat of gewoon beweegt en je de straaltjes  al over je rug voelt glijden. In dit klimaat ga je vanzelf een iets ander tempo en ritme aanhouden! Een absolute challenge voor iemand als ik die van nature houdt van doorpakken, actie in de taxi, en lekker veel doen. Dus mijn nieuwe mantra hier is nu;

‘Rustig aan, maak je niet te druk, alles wat vandaag moet gebeuren gebeurt en anders komt het morgen!’

Believe me, deze nieuwe manier van doen scheelt niet alleen een paar keer per dag douchen en verkleden. Er ontstaat opeens veel meer ruimte voor andere dingen, puur omdat je to-do lijstje met 30 graden er heel anders uit ziet dan thuis! Dit klimaat zorgt voor vertraging en deze vertraging zorgt bij mij voor ruimte. Vooral ruimte in mijn hoofd waardoor ik met andere ogen naar het leven hier kan kijken. Ik op een andere manier nadenk over wat wij in Nederland normaal vinden. Het geeft me ruimte om opeens mogelijkheden te zien in zaken waar ik nooit over heb nagedacht. Een tandje lager brengt mij ontzettend veel!

Zodra ik uit het vliegtuig stapte begon deze stage voor mij

Zodra ik uit het vliegtuig stapte begon deze stage voor mij. En gelukkig is deze stage nog lang niet afgelopen! Er zijn nog veel meer modules die ik voor mijn opleiding ‘Het Leven’ moet doorlopen maar daarover later meer! Welke stage zou jij willen volgen om zo praktische oefening te krijgen om je skills, kennis en vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen? Ben jij wel eens uit je dagelijkse routine gestapt om gewoon eens te ervaren wat er dan allemaal met je gebeurt? Zou jij ook niets liever willen dan een periode gewoon ervaren zonder dat er wat van afhangt?

Voel je aan alles dat het tijd wordt dat jij weer keuzes voor jezelf gaat maken maar kun jij wel wat meer LEF gebruiken om dit ook daadwerkelijk te gaan doen? Stuur mij dan hier een bericht en we plannen vrijblijvend een afspraak.

Ben je benieuwd naar mijn stage-ervaring aan de andere kant van de wereld? Volg me dan via Instagram.

Wil je een goed gesprek en tips over hoe jij ook meer kunt gaan kiezen voor jezelf? Stuur mij dan hier een e-mail.

Wil je mijn volgende blogs in je mail ontvangen? Schrijf je dan hier in zodat jij geen blog mist!

Vorig bericht
Even helemaal niets moeten
Volgend bericht
Jezelf toestemming gegeven om je eigen leven te leven!

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan