OVER MIJ

Mijn naam is Tjeerd en ik ben online carrière-strateeg, life-coach, en business-coach in Amsterdam.
Ik ben een enthousiaste duizendpoot, altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling en geboren met een goede dosis nieuwsgierigheid en lef.

“Wat wil je worden als je later groot bent?”

Ik heb die vraag mijzelf lang gesteld, maar inmiddels is die van de baan. Niet omdat ik met mijn 1.68 eigenlijk nooit groot ben geworden 😉 maar omdat ik de vraag niet relevant vind. Er is namelijk niet één ding, of een ultiem doel. Volgens mij gaat het erom dat je zowel in je leven als carrière dingen doet waar je plezier uit haalt en jouw talenten optimaal benut. Uitgaan van wat je wilt en kunt, en niet vanuit wat je moet of vanuit wat je wilt vermijden. Daar ligt de sleutel. Als je die mindset voor jezelf creëert, is alles mogelijk.

Toch was het ook voor mij niet altijd vanzelfsprekend om uit te gaan van mijn eigen kracht. Toen ik opgroeide was ik vooral op anderen gericht en jarenlang had ik last van het imposter-syndroom. “Alles wat ik bereik is mazzel en ooit val ik door de mand”, dat is wat ik mezelf vertelde. Vooral toen ik aan het begin stond van mijn eigen carrière.

Gelukkig had ik in die tijd een manager die mij uitdaagde te kijken naar mijn talenten. Zij leerde me te focussen op de dingen die ik leuk vond en moedigde me aan daarmee aan de slag te gaan. “Waar word je nu blij van en waar zou je meer van willen? Waar wil je je mee bezig houden en waarom?”, vroeg ze mij regelmatig. Door mij deze vragen te stellen en mij te begeleiden gaf ze me de tools om heel anders naar mezelf en mijn carrière te kijken en daardoor ook anders te handelen. Ik focuste op wat er wél was in plaats van wat er ‘niet’ was. In mijn diverse banen van projectleider tot HR-manager en van talentmanager tot loopbaancoach was er altijd dezelfde rode draad: mensen helpen groeien in hun leven en carrière.

Wat zeggen klanten?

Life coach Tjeerd Schiphorst

“Mijn kracht is mensen helpen ontdekken wat hun talenten en skills zijn zodat zij hun potentie ten volste kunnen benutten”

Vanuit die missie ben ik een aantal jaren geleden mijn eigen onderneming gestart en inmiddels doe ik dit fulltime. Het is een rol die me op het lijf geschreven is. Niet alleen vanwege mijn persoonlijke ontwikkelingstraject maar juist ook door mijn enorme werkervaring. Zo heb ik ruim veertien jaar werkervaring met career-development projecten en persoonlijke ontwikkelingstrajecten.

Ik werkte in die tijd voor de grootste HR-dienstverlener ter wereld waar ik mensen koppelde aan organisaties en bedrijven hielp met het werven en ontwikkelen van talent. Daardoor ken ik zowel de aanbodkant kant als de vraagkant als geen ander. In die periode heb ik honderden (ja écht!) mensen geholpen om te ontdekken wat hun talenten en skills zijn om zo hun potentie ten volste te benutten. Hier ligt mijn kracht en dit is wat ik het liefste doe. Daarom besloot ik drie jaar geleden het ondernemersavontuur in te stappen en mijn eigen coachingsbedrijf te starten.

Ook voor mij is het een ongoing avontuur en het starten van mijn eigen bedrijf is het meest persoonlijke ontwikkelingstraject tot nu toe. Echt durven kiezen voor mijzelf en de dingen die mij blij maken: dat is hoe ik van een ok naar een fantastisch leven ben gegaan.

En dat gun ik jou ook. Dus neem die stap en durf in jezelf te investeren. Wij doen het samen en ik ben er 100% voor jou.