Durf je droom waar te maken

Durf je droom waar te maken!

Iets minder dan 2 maanden en dan gaat mijn buitenland avontuur werkelijkheid worden. Een droom die ik al jaren had maar niet eerder kon, durfde of wilde waar maken. Tot nu! Deze stap is niet vanzelf gegaan en heeft voor mij heel wat voeten in de aarde gehad. Want waarom is het toch zo lastig om te doen wat je eigenlijk het liefste wilt? Wat maakt dat het kiezen voor jezelf vaak lastiger is dan gewoon doen wat er wordt verwacht? Durf jij je droom waar te maken?

Iedereen heeft dromen, grote en kleine maar er zijn er maar weinig die hun dromen ook waar maken! In deze en in mijn volgende blogs neem ik je mee in mijn dromen, mijn proces en hoe ik straks mijn droom leef! Is de werkelijkheid net zo mooi als het plaatje in mijn hoofd? Komt mijn droom uit of blijkt het straks een nachtmerrie te zijn? Hoe ziet het leven aan de andere kant van de wereld eruit? Ik ga alles met je delen omdat ik hou van het echte verhaal en omdat het juist deze echte verhalen van anderen zijn geweest die mij het lef hebben gegeven om deze sprong te nemen!

Iedereen heeft dromen

Hoe heerlijk is het om af en toe gewoon weg te dwalen in je gedachtes. Te kunnen fantaseren over hoe het er allemaal uit zou kunnen zien. Je ziet het plaatje al helemaal voor je, je kunt het bijna ruiken, aanraken, voelen! Niets is zo lekker om af en toe even te ontsnappen aan de werkelijkheid van alledag, de sleur, de routine. Ja, als je dit jaar de staatsloterij wint, nou dan weet je het wel.

Dromen geeft mij een vrij gevoel. Het gevoel dat je even helemaal loskomt van alles en op kunt gaan in je eigen wereld waarin zoveel mogelijkheden zijn. Ik ben ook echt een dromer. I love It! Ik vind het heerlijk om te fantaseren over de toekomst en na te denken over vragen als; Hoe zou het zijn als ik 10 miljoen zou winnen, Hoe zou het zijn om een paar jaar rond te reizen. Hoe zou mijn leven eruit zien wanneer ik mijn commerciële baan opzeg en in Zuid-Amerika ga werken in sociale projecten. Wat nou als we een paar jaar in een ander land zouden gaan wonen en werken?

Ben ik niet tevreden met mijn leven?

Wanneer ik aan het dromen ben over alles wat mogelijk is voel ik energie stromen. Ik word enthousiast en mijn creativiteit gaat aan. Ik krijg allemaal briljante ideeën (vind ik dan). Ik zie overal kansen en mogelijkheden. Het gevoel is soms zo sterk dat ik bijna in staat ben om echt actie te gaan ondernemen. Spontaan een vliegticket te gaan kopen naar Zuid-Amerika en mijn baan de volgende dag op te zeggen, En dan word ik weer wakker… Wanneer dat stemmetje in mijn hoofd zegt; “Yeah right keep on dreaming”.

Dromen is het visualiseren van een andere werkelijkheid dan hoe we die beleven in onze realiteit. En als ik dan mijn dromen deel krijg ik best vaak de vraag of ik niet tevreden ben met wat ik nu heb? Ben ik dan niet blij met mijn realiteit? Zijn mijn dromen een manier om niet te hoeven dealen met de dagelijkse dingen? Zo slecht heb je het toch niet? Nee, zo slecht heb ik het helemaal niet!

Wanneer iemand mij deze vragen stelt vind ik dat lastig en confronterend. Want ben ik dan niet tevreden? Vind ik mijn realiteit dan niet leuk? Ben ik opzoek naar een ander, een beter, een mooier, of rijker leven? Wat willen die dromen mij vertellen? Wanneer één van deze vragen aan mij wordt gesteld merk ik dat ik hier wat boos van word, alsof ik me moet gaan verantwoorden voor mijn dromen? Ik waardeer juist heel erg wat ik allemaal heb, wat ik heb bereikt, wat ik mag doen qua werk, waar ik woon. Nee, ik ben helemaal niet ontevreden, sterker nog, ik ben op dit moment op een super fijne plek in mijn leven! Maar mag je dan niet dromen wanneer je tevreden bent?

Wat vertellen mijn dromen

Deze vragen hebben mij wel aan het denken gezet. Ik merkte dat ik toch wel nieuwsgierig werd naar waarom ik dat dagdromen dan zo lekker vond? Ik ben gaan onderzoeken wat de dingen zijn waar ik vaak over droom. Waar bracht mijn fantasie, creativiteit, en verlangen mij naartoe. Wat was het in mijn lijf dat zo aanwezig was en om aandacht vroeg? Want ja, negeren kon ik het zeker niet, daarvoor was het te sterk. Ik wilde kijken of ik patronen kon ontdekken, welke gevoelens er bij mijn dromen kwamen kijken, of ik kon ontdekken wat ze mij probeerden te laten zien of wat ze symboliseren? Ik merkte dat deze manier van dromen voor mij meer was dan gewoon even “wegdromen”. Het voelde te intens en ik moest hiernaar luisteren.

Zo ben ik gaan bijhouden in welke mood ik was, of wat er gebeurde, wat ik voelde als ik mezelf hoorde zeggen; “hoe gaaf zou het zijn als” of “wat nou als we” of “kan jij je voorstellen dat wanneer”. Een paar maanden heb ik bewust stil gestaan bij de momenten dat ik aan het dromen was. Na een aantal maanden begon ik echt patronen te zien.

Zo zag ik mezelf dagdromen op momenten dat ik er even dooreen zat, moe was van alles om mij heen en teveel had gevraagd van mezelf. Ik kon dan heerlijk dromen over nooit meer hoeven werken, geen verantwoordelijkheden meer afleggen aan wie dan ook en lekker alleen maar doen waar ik zin in had.

Ik zag me soms dromen over verre reizen, exotische nieuwe bestemmingen en andere culturen leren kennen. Vaak op de momenten dat ik me verveelde of merkte dat de dagelijkse routine me had opgeslokt en ik even geen inspiratie had.

Dromen die ik wil laten uitkomen

Maar ik zag mij soms ook voorstellingen maken over mijn dagelijkse werk, wat ik allemaal nog zou willen doen. Dromen over dingen die ik nu nog niet kan maar anderen al wel zag uitvoeren. Ik zag mezelf compleet andere dingen doen dan waar ik nu mee bezig ben. Het voelde allemaal heerlijk in die dromen.

Ik begon duidelijk verschillen te zien tussen de momenten dat ik droomde. Soms was het puur om even uit de realiteit te stappen, Even weg van de dagelijkse gang van zaken. Maar vaker was het omdat ik nieuwsgierig was naar hoe het anders zou kunnen en wat ik allemaal nog meer zou willen doen.

Ik ontdekte dat er achter een van mijn dromen een verlangen schuil ging die ik al langere tijd heb. Een verlangen die hoe vaker ik erover nadenk steeds groter wordt. Eentje die ik stiekem al jaren heb maar waar ik ook allerlei excuses voor verzon waardoor het nooit realiteit hoeft te worden. Een droom zo groot maar waar ik ook direct 100 “Ja maar-en” voor had bedacht om zo maar niet de sprong te hoeven wagen. Maar wat als ik toegeef aan dit verlangen? Dan betekent het dat ik hier verantwoordelijkheid voor moet gaan nemen en in actie moet komen! Stiekem wist ik dat het tijd werd om te onderzoeken hoe ik deze droom om kon zetten in een doel of spannender nog,.. Realiteit!

Niet omdat ik wil ontsnappen aan mijn dagelijkse realiteit maar om mijn ambitie, verlangen en mijn nieuwsgierigheid ruimte te geven. Maar heb ik wel genoeg lef om dit te doen?

Durf jij je droom waar te maken?

Het is heerlijk om te dromen! Ik hoop dat iedereen af en toe tijd heeft om lekker weg te dromen en te fantaseren over what if. Sommige dromen blijven ook die mooie, heerlijk, alles is mogelijke fantasie. Denk eens voor jezelf na welke dromen jij wilt realiseren!

Een van mijn dromen die ik al meer dan 10 jaar heb is om in een andere wereld te leven. In een ander klimaat wonen. Puur voor de ervaring! Gewoon omdat iets in mij heel blij wordt van dit idee. De eerste stap om deze droom uit te laten komen is gezet. Ik heb eindelijk het LEF om van deze droom realiteit te maken. In mijn komende blogs neem ik je mee in de stappen die ik heb moeten zetten om tot actie over te gaan. De twijfel, de vragen de angsten en dilemma’s. Maar ook ga ik delen hoe het leven straks echt is aan de andere kant van de wereld.


Durf je droom waar te maken! Ben je benieuwd naar mijn droom en welke ik realiseer? Volg me dan via Instagram.

Wil je een goed gesprek en tips over hoe jij jouw dromen waar kunt maken? Stuur mij dan hier een e-mail.

Wil je mijn volgende blogs in je mail ontvangen? Schrijf je dan hier in zodat jij geen blog mist!

Volgend bericht
Nu is het juiste moment daar!

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan