Nu is het juiste moment daar

Nu is het juiste moment daar!

Nu is het juiste moment daar! Jarenlang had ik een wens, een droom, het gevoel dat er meer was en dat ik meer wilde! Het heeft mij heel wat jaren gekost om op het punt te komen waar ik nu ben. Het moment dat ik het ga doen! De buitenwereld ziet vaak het eindresultaat, de laatste fase, dat ene stapje wat je nog te zetten hebt! Vol bewondering zien ze je gaan. Misschien een beetje jaloers of zichzelf afvragend of zij dit ook zouden kunnen of wellicht durven, Ze zien je de sprong in het diepe maken! Het avontuur aangaan zonder te weten wat je precies te wachten staat.

Maar eigenlijk is die laatste stap voor mij misschien wel de makkelijkste stap geweest in het hele proces. De jaren die me naar dit moment hebben geleid waren veel uitdagender. Dat waren de jaren vol twijfel, angst onzekerheden, ja-maar’en en verrassingen. Voor die laatste stap zitten nog 1532 stappen die niemand heeft gezien! Maar alleen door dit proces te doorlopen ben ik op het punt gekomen dat ik de laatste stap kan zetten. Nu is het juiste moment daar! De tijd om te gaan ontdekken of een periode in het buitenland wonen, werken en leven echt bij mij past!

Wauw wat knap van je!

Wauw wat knap van je! Dat je dat durft! Echt, als ik geen kinderen had of hond, koophuis, baan, schulden of angst dan wist ik het wel. Wanneer ik nog  jouw leeftijd had en niet getrouwd was ja dán had ik het ook zeker gedaan hoor!! Maar wauw je hebt echt lef! Klinkt jou dit bekend in de oren? Hoor jij jezelf dit ook tegen mensen in je omgeving zeggen?

Maar ik héb een koophuis, 3 jongere zusjes, een leuke vaste baan, een relatie en vrienden & familie. Ik ben 39, ik heb geen miljoenen op de bank en heb een heel goed leven! Toch ga ik het avontuur aan. Ik ga iets nieuws onderzoeken, iets proberen en ervaren!

Er zijn zeker momenten dat ik het spannend vind. Dan voel ik de kriebels in mijn buik en ben ik enorm excited. De ene keer zie ik alleen maar mogelijkheden en kansen en dan opeens slaat de twijfel weer toe. Maar of het nou knap is wat ik ga doen? Of dat het iets is dat heel speciaal is? Voor mij voelt het dat het juiste moment daar is. Ik heb nu genoeg lef verzameld om deze stap te kunnen en te durven nemen. Alles wat ik in de afgelopen jaren heb gedaan en geleerd zorgen er voor dat ik de stap nu kan nemen.

Eigenlijk was het hele proces naar het moment van knopen doorhakken veel spannender dan waar ik nu sta en de beslissing om te gaan is genomen. Het proces om überhaupt de beslissing te kunnen nemen. Om de stap naar het écht doen te durven zetten. Het uitspreken van wat mijn verlangen is, dat vond ik spannend. Dat vond ik niet makkelijk. Want iedereen om je heen vindt er namelijk wat van en brengt je aan het twijfelen. Mensen geven je vaak ongevraagde maar goed bedoelde adviezen waar je niet altijd op zit te wachten maar waar je dan wel over gaat nadenken. Echt eerlijk zijn over mijn eigen verlangens en het durven delen wat er in me om gaat en wat belangrijk is voor mij. Ja dat was iets waar ik wel wat Lef voor moest verzamelen.

Dus wanneer mensen tegen mij zeggen dat ze het zó knap vinden dat wat ik ga doen, denk ik dat ze bedoelen. Wat knap dat je durft te kiezen voor jezelf! Dat jij iets gaat doen omdat jij het écht wilt! Dat zou ik zelf ook wel willen. Misschien herken jij dat ook wel bij jezelf. De keuzes die je zou willen maken puur voor jezelf, omdat je het graag wilt, dat zijn vaak de lastigste keuzes. Want kan het wel, mag het wel, wat vindt mijn omgeving ervan? Maar als je de keus maakt om voor jezelf te kiezen, de vrijheid die je dán voelt…!

Het gevoel van vrijheid

Na mijn middelbareschooltijd besloot ik om te gaan werken en te sparen om op reis te kunnen i.p.v. studeren. Dit tegen alle adviezen in van mijn docenten. Zij vonden dat ik mijn toekomst zou vergooien wanneer ik niet meteen zou gaan studeren. Na een periode van hard werken ben ik een half jaar alleen op pad gegaan. Een geweldige periode wat iets groters in mij heeft aangewakkerd. De vrijheid die ik voelde toen ik met mijn backpack op, in mijn eentje, door de douane ging vergeet ik nooit meer.

Nog één keer omdraaien om naar iedereen te zwaaien die mee was gekomen naar Schiphol. En daar ging ik dan, het avontuur tegemoet. Het gaf mij het gevoel dat ik nu alles kon doen waar ik zin in had. Het gevoel dat ik even aan niemand verantwoording hoefde af te leggen. Eigen beslissingen nemen, eigen keuzes maken en gewoon doen wat ik op dat moment wilde. Dat gevoel heeft zo’n indruk op mij gemaakt en heeft mij nooit meer losgelaten. Voor mij was het voor het eerst dat ik écht besloot te doen wat ik wilde zonder de inbreng van anderen. Voor mij was dit hét ultieme gevoel van vrijheid.

In de jaren daarna heb ik veel kunnen reizen en heb ik een aantal jaren in het buitenland gewoond. Elke keer had ik dat gevoel van vrijheid in meer of mindere mate. En door de jaren heen merkte ik dat dit gevoel van vrijheid op verschillende momenten en in verschillende situaties omhoog kwam. De associatie die ik had gemaakt met reizen kreeg ook alternatieven. Alternatieven die mij een soort gelijk gevoel van vrijheid gaven. Maar één ding hadden ze altijd gemeen. Dit gevoel ontstond altijd wanneer ik koos voor mezelf!

Doen wat ik écht wil omdat het goed voelt

Vrijheid voel ik nog steeds op verschillende momenten. In mijn werk, wanneer ik met vrienden samen ben, tijdens het sporten, wanneer ik een nieuwe opleiding volg. Ik voel het op het moment dat ik iets voor het eerst doe en uit mijn comfortzone stap. De associatie met vrijheid is niet meer alleen wanneer ik op vakantie ben of naar het buitenland ga. Het gevoel van vrijheid zit veel meer in het moment wanneer ik ruimte maak om te kunnen luisteren naar wat ik echt wil. Luisteren naar verlangens die groeien en die gehoord willen worden. Die mij vervolgens aanmoedigen om over te gaan in de actie.  Die mij vertellen dat het ok is en dat ik gewoon moet gaan doen! Doen wat ik graag wil omdat het goed voelt. Niets meer en niets minder!

Uiteraard is mijn ene verlangen groter dan de ander. Het moment is ook niet altijd daar om aan mijn verlangens toe te geven. Echter zijn sommige verlangens zo sterk aanwezig dat ze altijd ergens blijven sluimeren en niet weg gaan.

Ik heb al 10 jaar een groot verlangen om samen met mijn vriend te onderzoeken of een avontuur in het buitenland bij ons past. Een periode leven in een andere omgeving, een periode samen iets totaal anders doen dan wat we dagelijks doen! Ik droom over een warm klimaat, prachtige natuur, hard werken en een eigen onderneming. Ik zie samenwerkingsverbanden  met lokale initiatieven. Zoveel mogelijkheden, zoveel kansen en zoveel ideeën. Als ik zo aan het dromen ben dan ga ik aan, dan wordt ik creatief en is alles mogelijk. Hoe meer ik hierover droom hoe groter mijn verlangen wordt om echt te gaan!

Ik had de afgelopen 10 jaar nodig

10 jaar lang leefde ik met een steeds groter groeiend verlangen in mij. Ik had nog geen idee hoe dit verlangen er in werkelijkheid uit zou kunnen zien. Het was eerst vooral een gevoel dat elke keer weer terugkwam. Op onverwachte momenten liet het weer van zich horen. Elke keer weer zorgde het voor verwarring omdat ik nog niet wist wat ik ermee moest. Maar er was ook altijd iets in mij dat zei geduld te hebben. Wanneer het juiste moment daar is zou ik weten wat de next step zou zijn.

Ik had de afgelopen 10 jaar nodig. Nodig om nu knopen door te kunnen hakken en beslissingen te nemen. Eerder kon ik het nog niet, durfde ik het niet en wilde ik het misschien ook nog niet. Tegen mensen die mij voor gingen hoorde ik mezelf zeggen; Wauw wat knap van je! Dat je dat durft! Echt als ik geen jonge zusjes had, of koophuis of vaste baan. Als ik jouw leeftijd had, nou dan had ik het ook gedaan hoor. Maar wauw je hebt echt lef!

Nu het bijna zover is snap ik waarom ik de afgelopen 10 jaar nodig had. Ik zie wat ze me hebben gebracht en wat ik allemaal heb geleerd. Mijn rugzak is een stuk voller en nu is het juiste moment daar. Ik weet beter wie ik ben. Ik snap beter hoe ik werk en ik heb een manier gevonden om woorden te geven aan dat lang gekoesterde verlangen. Het is een proces geweest van ontwikkelen, groeien en het juiste moment afwachten.

We gaan samen ontdekken en onderzoeken wat onze next step zou kunnen zijn. We gaan samen onderzoeken of een avontuur in het buitenland bij ons past. Een periode leven in Suriname, in een andere omgeving, een periode samen iets totaal anders doen dan wat we dagelijks doen! Het verlangen heeft concretere vormen aangenomen. Mijn droom werd een doel, kreeg een plan en we gaan nu over tot actie. Nu is het juiste moment daar om mijn verlangen werkelijkheid te laten worden om zo te kunnen ervaren!

Nu is het juiste moment daar

Ben je benieuwd naar mijn droom en welke ik realiseer? Volg me dan via Instagram.

Wil je een goed gesprek en tips over hoe jij jouw dromen waar kunt maken? Stuur mij dan hier een e-mail.

Wil je mijn volgende blogs in je mail ontvangen? Schrijf je dan hier in zodat jij geen blog mist!

 

Vorig bericht
Durf je droom waar te maken!
Volgend bericht
Hoe ga je dit je Directeur vertellen?

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan