Jezelf-toestemming-gegeven-om-je-eigen-leven-te-leven

Jezelf toestemming gegeven om je eigen leven te leven!

In hoeverre geef jij jezelf toestemming om je eigen leven te leven? Ik zit nu 4 weken in Suriname maar het voelt al veel langer! Langer doordat de periode hier ontzettend intens is. Er gebeurt heel veel, ik leer veel nieuwe dingen, ik doe nieuwe ervaringen op en alles wat ik hier meemaak beleef ik erg bewust!

Wat is mijn Next Step?

Een paar jaar geleden vroeg ik me regelmatig af wat voor mij een Next Step zou kunnen zijn in mijn leven. Een Next Step in de zin van hoe ik zou willen dat mijn leven eruit zou zien. Vaak zag ik mezelf dan in het buitenland. Veel in contact met diverse mensen. Ik voelde dat ik dienstverlenend bezig was en Ik zag mezelf een setting creëren waarin een ieder de beste versie van zichzelf kon zijn. Ik had toen niet kunnen voorstellen dat het gevoel wat ik nu heb heel dicht bij dat beeld van toen zou zijn. Ook kon ik destijds nog niet zien hoe ik bij dit gevoel kon komen en leek het allemaal een verre droom. Het was moeilijk te bedenken welke stap ik als eerste moest zetten om van die droom, om van dat verlangen, realiteit te kunnen maken!

De grootste eye-opener

En nu zijn we 4 weken aan het leven in Suriname. We leven voor een paar maanden aan de andere kant van de wereld.aan de ene kant een totaal ander leven en aan de andere kant ook weer niet. Ook hier heb je alle dagelijkse routines zoals overal. Het voelt allemaal voor mij in sommige opzichten logischer hier dan hoe ik in Nederland leef. Ik geniet op dit moment vooral van deze ervaring die zo veel bij me los maakt en me al meer heeft geleerd over mezelf dan dat ik van te voren had kunnen bedenken.

De grootste eye-opener voor mij op dit moment is dat ik degene ben die mijzelf toestemming kan geven om een leven te leven hoe ik dat wil. Mijn leven wordt niet bepaald door de regels en verwachtingen van anderen. Wat wel of niet kan, wat wel of niet mag of wat de ‘norm’ is. Ik bepaal dit zelf! Ik bepaal wat goed is voor mij, wat mijn manier is, wat bij me past en hoe ik zaken aanpak. En vanuit wat voor mij belangrijk is en hoe ik het beste tot mijn recht kom kijk ik in welke context ik de beste versie van mezelf kan zijn!

Klinkt logisch toch? En een ieder zal je altijd vertellen dat je je eigen leven moet leiden. Dat je dingen moet doen die jou gelukkig maken. Dat je je leven moet leiden hoe jij dat wilt. Maar zo makkelijk is het toch niet! Vaak passen wij ons aan, aan onze omgeving en de context waar we op dat moment in zitten. We passen ons aan aan dat wat er van ons wordt verwacht en wat ons wordt verteld wat de norm is. Op ons werk, thuis, bij familie, in onze relaties etc. We manoeuvreren krampachtig tussen de regels door, doen ons best om aan verwachtingen te voldoen en proberen te zijn wat er van ons wordt gevraagd. Terwijl we soms ook voelen dat dit niet is wat we echt willen of hoe we echt zijn. Zo voelde het vaak voor mij…

Meer dan een ervaring van 3 maanden

Deze stage en deze periode in het buitenland is meer dan een ervaring van 3 maanden. Het is mijn Next Step naar een leven wat mij beter past, dichter bij wie ik ben en wil zijn. En de eerste stap die ik heb gezet om deze weg in te kunnen slaan was mezelf toestemming geven om mijn eigen leven te leven! And damn wat voelt dat goed!

Sta jij ook op het punt dat je verder wilt. Dat gevoel dat er meer in je zit dan dat er nu uit komt? Van wie heb jij nu nog toestemming nodig om je dromen na te jagen?

Kun jij wel wat meer LEF gebruiken om daadwerkelijk tot actie over te gaan maar weet je niet goed wat jouw Next Step is? Stuur mij dan hier een bericht en we plannen vrijblijvend een afspraak.

Ben je benieuwd naar mijn stage-ervaring aan de andere kant van de wereld? Volg me dan via Instagram.

Wil je een goed gesprek en tips over hoe jij ook meer kunt gaan kiezen voor jezelf? Stuur mij dan hier een e-mail.

Wil je mijn volgende blogs in je mail ontvangen? Schrijf je dan hier in zodat jij geen blog mist!

 

Vorig bericht
Zodra ik uit het vliegtuig stapte begon mijn stage
Volgend bericht
De erkenning van anderen was bepalend voor mijn eigenwaarde

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan